Muffins met zwarte chocolade, aardbeien en zwarte peper

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 100 g boter
  • 100 g zwarte chocolade
  • 1 ei
  • 315 g zelfrijzende bloem
  • 400 g aardbeien
  • 125 g kristalsuiker
  • 180 ml chocolademelk
  • zwarte peper
  • muffinbakblik
  • papieren muffinvormpjes
  1. Smelt de boter met de chocolade op een laag vuurtje. Roer goed zodat het mengsel niet aanbrandt. Haal van het vuur zodra alles goed gesmolten is.
  2. Voeg de chocolademelk en vervolgens het ei toe en roer goed.
  3. Voeg de suiker toe en meng goed.
  4. Zeef de zelfrijzende bloem en meng goed tot je een stevig beslag krijgt.
  5. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en droog ze af. Afhankelijk van hun grootte snij je ze in 2 of 4 (of nog meer of misschien minder stukjes). Meng de aarbeien onder het beslag en wees niet bang om ze daarbij wat te kneuzen.
  6. Kruid het beslag met de zwarte peper naar eigen smaak. Ik draai gewoonlijk 50 keer aan de pepermolen :)
  7. Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/4.
  8. Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Mommy N