Muffins met spekjes

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 75 gr bloem
  • olie
  • 1 grote ui
  • 2 el peterselie (gedroogd, diepvries of vers)
  • 2 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 125 gr ongezouten boter
  • 2 bakjes spekjes alumette gesneden (1 verkoopseenheid)
  1. warm de oven voor op 210┬░C.
  2. smelt de boter.
  3. vet een muffin vorm in met olie.
  4. Bak het spek in een pan en laat daarna uitlekken en wat afkoelen op keukenpapier.
  5. Bak in dezelfde pan de ui tot die bruin begint te zien - laat ook uitlekken op keukenpapier en een beetje afkoelen.
  6. Meng de bloem (x2) en de perselie door elkaar in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  7. Klop de eieren goed los met de melk en giet in het kuiltje. Voeg ook de spekjes en de ui toe in het kuiltje en tot slotte de gesmolten boter.
  8. Meng als maar let op dat je niet te lang roer want dan worden de muffins taai. Het beslag moet nog klonterig zijn.
  9. Vul de vormpjes ongeveer 3/4de met deeg en bak ongeveer 20min in de oven.
  10. (ze zijn klaar als een breipriem er droog uit komt)
  11. Tips :
  12. - je kan naast de spekjes en de kaas er nog andere ingredi├źnten bij doen zoals bv gemalen kaas of kleine stukjes zongedroogde tomaat.
  13. - voor een origineel effect kan je muffins ook bakken in kleine terracota bloempotjes (best wel eerst een beetje bakpapier in doen om te voorkomen dat ze aanpakken - dat geeft gelijk ook een leuk effect. (anders eerst met olie insmeren en daarna goed met bloem voor je het deeg erin doet.)
Ikkie