Muffins met courgette en basilicum

308 35 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 2 dl karnemelk
  • 0.5 koffielepel zout
  • 1 koffielepel bakpoeder (‘baking powder')
  • 70 g Solo
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 1 geraspte courgette
  • peper
  • handvol basilicumblaadjes
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng in de keukenrobot de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper.
  3. Voeg de Solo toe en mix.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en daarna zoveel karnemelk als nodig.
  5. Het deeg moet dik en mag niet glad zijn.
  6. Voeg de geraspte courgette en de basilicum toe en meng het deeg goed.
  7. Vet de muffinvormpjes in.
  8. Stort het deeg in de vormpjes en plaats ze in de oven.
  9. Laat ze gedurende ongeveer 15 minuten bakken.
  10. Ga met de punt van een mes na of ze goed gebakken zijn.
  11. Als de punt droog blijft, zijn de muffins klaar.
  12. Laat ze gedurende 3 tot 5 minuten in hun vormpjes afkoelen.
  13. Haal ze uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Solo