muffins met confituur en meringuehoedje

52 45 4 5
Aantal personen:
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram gemalen hazelnoten
  • 3 eieren
  • 100 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram (volle) yoghurt
  • confituur
  1. voor 12 muffins:
  2. De oven voorverwarmen op 180°C (heteluchtoven 160°C).
  3. Muffinbakblik invetten.
  4. Bloem, bakpoeder en gemalen hazelnoten mengen.
  5. Eieren splitsen en de eiwitten apart houden.
  6. Boter, 100g suiker, vanillesuiker en eierdooiers al roerend mengen.
  7. De yoghurt en daarna het bloemmengsel erdoor roeren, goed mengen.
  8. Vul de vormpjes voor iets minder dan de helft, breng er een (kleine) koffielepel confituur op en verdeel dan de rest van het deeg over de vormpjes.
  9. Ik heb aalbessenconfituur gebruikt, maar andere confituren zullen ook wel passen.
  10. Volgens mij zouden zelfs schijfjes appel of peer kunnen gebruikt worden ipv confituur.
  11. Bak de muffins 15 à 20min op 180°C.
  12. (tot ze goudgeel zijn, nog niet bruin!)
  13. Zet dan de oven op 90°C (en laat hem een stuk open staan, dan koelt hij vlugger af).
  14. Klop het eiwit (met een beetje suiker) zeer stijf en spatel daarna de rest van de suiker (100g) eronder. Spuit dan (met een spuitzak) het hoedje. Bak ze dan ongeveer 1 uur in de oven op 90°C .
  15. Haal de muffins uit de oven, laat ze even afkoelen , haal ze uit de vormpjes en laat nog afkoelen, want koud zijn ze het lekkerst!
  16. Smakelijk!
tibjeX