Muffins met appel

12 35 4 5
Aantal personen:
  • 75 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 2 koffielepels vanille-extract
  • 1 appel
  • 180 gr ongezoete appelmoes
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel kaneel
  1. Meng de boter romig met de suiker. Doe het ei en het vanille-extract bij en roer goed.
  2. Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  3. Meng de appelstukjes en de appelmoes door het beslag.
  4. Voeg de gezeefde bloem toe en het bakpoeder en de kaneel.
  5. Roer goed om.
  6. Zet 24 muffinvormpjes klaar. En vul ze met het beslag.
  7. Bak ze 12 - 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Haal ze uit de oven, laat even afkoelen en haal de muffins uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
So-Phie
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht