Mueslikoekjes

30 30 5 5
Aantal personen:
  • 120 gram Boter
  • 100 gram Kristalsuiker
  • 2 eetlepels Kandijsiroop
  • 2 eetlepels water
  • 200 gram (krokante) Muesli
  • 120 gram Zelfrijzende bloem
  1. Verwarm de over voor op 150 °C.
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Eenmaal deze gesmolten is, voeg je er de lepels water en kandijsiroop bij.
  4. Meng ondertussen in een andere kom de bloem, suiker en de muesli door elkaar.
  5. Voeg het botermengsel toe aan het mueslimengsel in de kom en meng alles goed.
  6. Schep kleine hoopjes (je kan ze eventueel nog platdrukken, maar dit hoeft niet) van het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  7. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes ongeveer 20-25 minuten op 150 °C tot ze goudbruin zien.
  8. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.
  9. Smakelijk!
EmilieL