Mozzarella met mosseltjes en pesto van basilicum

163 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 klontje Solo
  • 1 kleine ui gesneden
  • 1 stukje stoofselder
  • 1 takje tijm
  • 1 dl droge witte wijn
  • 12 Zeeuwse mosselen jumbo
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie
  • gemalen peper
  • gedroogde tomaten in reepjes
  • 120 g mozzarella in dobbelsteentjes gesneden
  • 80 g broodcroutons
  • Parmezaan schilfers
  1. Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
  2. Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
  3. Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
  4. Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  5. Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
  6. Neem de mosselen uit de schelp en leg ze apart.
  7. Mix de basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie tot een fijne pesto en breng op smaak met versgemalen peper.
  8. Meng de mosselen, gedroogde tomaat, mozzarella en pesto tot een luchtige salade.
  9. Leg ze op een klein bordje en werk ze af met de broodcroutons en de parmezaanschilfers.
Solo