Mozzarella met ham en gegrilde aubergines

496 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • zout
  • 12 plakjes parmaham
  • 4 porties gemengde sla
  • 2 aubergines
  • 9 eetlepels Bertolli extra vergine
  • basilicum
  • 250 g mozzarella
  • peper
  • 2 eetlepels balsemazijn
  1. Snij de aubergines in plakjes en bestrooi ze met zout.
  2. Laat ze 20 minuten uitlekken en spoel ze dan. Dep ze droog en smeer ze met de olijfolie in.
  3. Breng ze op smaak met de basilicum en bak ze aan beide kanten in een pan of op de grill.
  4. Meng de rest van de olijfolie met de azijn en breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Schik de ham en de in plakjes gesneden mozzarella op de borden met de sla.
  6. Schik er enkele plakjes aubergines bij en lepel er de saus over.
  7. Werk af met vers gemalen peper.
Solo
Meer inspiratie

VleesVoorgerecht