Mousse van zwarte bessen

465 60 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 0.5 kg zwarte bessen
  • 3 eetlepels water
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 snuifje zout
  • 2.5 dl slagroom
  • 1 eetlepel frambozenlikeur of cassislikeur
  • 1 eiwit
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • muntblaadjes voor de garnering
  1. Was de zwarte bessen. Doe ze in een pan met water en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
  2. Neem de pan van het vuur, lepel de bessen eruit en druk ze door een zeef zodat alleen de pitten, velletjes en eventuele steeltjes achterblijven.
  3. Doe de puree terug in een pan en los de suiker erin op.
  4. Laat de puree koud worden.
  5. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg er eventueel de likeur aan toe.
  6. Spatel de slagroom door het eiwit en meng er daarna de koude bessenpuree door.
  7. Verdeel de mousse over schaaltjes of glazen. Zet in de koelkast en laat opstijven.Versier met een takje munt.
Solo