Mousse van witte chocolade met aardbeien en crumble van speculaas

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram aardbeien
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • vodka
  • 2 takjes munt
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram melk
  • 20 gram suiker
  • 6 speculaaskoekjes
  • 30 gram eigeel
  • 3 dl room
  • 'Napoleon' snoepjes
  1. Meng de vodka met de rietsuiker
  2. Snij de aardbeien in stukjes
  3. Marineer de aardbeien in het vodka/rietsuiker mengels (goed omroeren)
  4. Laat het mengsel rusten in de koelkast
  5. Doe er de fijngesneden muntblaadjes bij
  6. Breng de melk aan de kook en haal van het vuur
  7. Meng er de dooier en de suiker bij
  8. Verwarm opnieuw, maar laat niet koken
  9. Roer er de chocolade door en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur
  10. Doe er de opgeklopte room bij
  11. Verdeel de helft van de aardbeien over de 4 coupes
  12. Meng de andere helft van de aardbeien door de mousse en verdeel ook over de coupes
  13. Zet de glazen een uurtje in de koelkast
  14. Verkruimel de speculaas en strooi bovenop de mousse
  15. Cutter de 'Napoleon' snoepen fijn
  16. Maak op een ovenplaat (op bakpapier) fijne rondjes van 3cm diameter
  17. Zet ongeveer 4 min. in de oven (blijf bij de oven, zodat je ze er uit kunt halen wanneer ze bruin zouden worden, want dan zijn ze niet goed)
  18. Laat afkoelen
  19. Werk af met het snoep-krokantje en een aardbei
LadyChef007