Mousse van melkchocolade met batida de coco, ananas en citroengras

323 290 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 0.5 blad gelatine
  • 2.5 dl room
  • 5 limoenblaadjes
  • 0.5 ananas
  • 2 el boter
  • 2 el griessuiker
  • eventueel wat witte rum
  • 75 cl batida de coco
  • 2 dl ananaspuree (zo te koop in de speciaalzaak, ofwel ananas mixen)
  • 125 g melkchocolade
  • een stengel citroengras
  1. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Verwarm de batida en doe er de gelatine bij.
  3. Laat de chocolade smelten in de kokoslikeur.
  4. Klop ondertussen de room voor drie vierde op.
  5. Meng de room onder het chocolademengsel.
  6. Laat minstens 4 uur opstijven.
  7. Laat de ananaspuree op een zacht vuur koken met het citroengras en de limoenblaadjes gedurende een halfuurtje. Zeef en zet koel weg.
  8. Snij de ananas in 16 stukjes en bak ze in de boter.
  9. Voeg op het einde de suiker toe en laat karameliseren. Flambeer desgewenst met de rum.
  10. Leg op elk bord enkele stukjes ananas, giet er de jus langs en schik er een lepel chocolademousse bij.
Solo