Mousse van griekse yoghurt, vanille en citroen, jus van meloen en tartaar van meloen en munt

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 250 g opgeslagen room
  • 95 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 st vanillestokje
  • 1 st sap van 1 citroen
  • 300 g meloen
  • 2 dl witte wijn
  • 100 g suiker
  • 1 st vanillestokje
  • 1 st ananas
  • 1 st munt
  1. MOUSSE VAN GRIEKSE YOGHURT
  2. - Week de gelatine in koud water. Smelt de gelatine in een scheutje room, meng deze met de yoghurt, de suiker, vanillestok en het citroensap.
  3. - Sla de room half op en meng deze met de yoghurt. Giet in vormpjes en laat opstijven.
  4. JUS VAN MELOEN
  5. - Kook de witte wijn met de suiker en de vanillestok, voeg er de meloen aan toe. Laat afkoelen. Mix en zeef de jus.
  6. - Dresseer op bord en werk af met tartaar van ananas en munt
Stien_2