Moussaka

42 90 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr (kippen)gehakt
  • 450 gr geschilde aardappelen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 koffielps provencaalse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • peper, zout, olijfolie
  • 2.5 dl melk of room
  • 50 gr gemalen kaas
  • 4 eieren
  1. Kook de aardappel gaar.
  2. Bak het vlees, ui, look en provencaalse kruiden toevoegen.
  3. Groenten in schijfjes snijden en licht aanbraden in de pan.
  4. Laat ze uitlekken op huishoudspapier.
  5. Schotel in vetten, op de bodem aardappel schijven, dan gehakt, groenten, gepelde tomaten in schijven erop leggen.
  6. Eieren met de melk klutsen en kruiden met zout en peper, meng ook 1/2 van de kaas hier onder en overgiet de moussaka hier mee.
  7. Oven verwarmen op 200c° en bak de moussaka 40 min. in de oven.
  8. De laatste 10 min. garneer je de rest van de kaas over de schotel.
  9. Heel lekker!!
Nanske.