Moussaka

58 50 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr lamsgehakt
  • 1 kg aubergines
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 300 gr gepelde tomaten (blik) grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr feta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte tuinkruiden (dragon, kervel, koriander)
  • 1 eetlepel zacht paprikapoeder
  1. Spoel de aubergines en dep ze goed droog. Leg ze op een bakplaat en zet ze 15 min in de oven op 180°C.
  2. Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Schraap de wortel en snij in staafjes.
  3. Stoof de groenten 5 min aan in 1 eetlepel olijfolie. Doe er het lamsgehakt bij. Laat het rul bakken.
  4. Voeg de tomaten, het paprikapoeder, de tuinkruiden, peper en zout toe. Laat 5 min sudderen op een zacht vuur.
  5. Snij de aubergines in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snij het in stukjes en voeg die bij het gehaktmengsel.
  6. Vet een ovenschaal in. Leg de uitgehaalde aubergines naast elkaar in de schotel en vul ze met met het gehaktmengsel.
  7. Bestrooi de aubergines met de verkruimelde feta en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Zet ze 25 min in ht midden van de oven op 180°C en laat dan nog 5 min bijkleuren onder de hete grill. Serveer met Griekse pasta of aardappelpuree
doreen_1