Mousaka met tzatziki

90 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 aubergine
  • 2 sjalotjes
  • 300 gr gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 200 gr gemalen kaas
  • peper, zout
  • tzatziki
  • olijfolie
  1. Snij de aubergine in plakjes (verticaal of horizontaal naar keuze) bestrooi deze met zout en laat 30min uitlekken.Demp de aubergineplakken droog met keukenpapier, wrijf ze in met olijfolie en zet onder de grill tot ze zacht zijn.Voeg regelmatig olijfolie toe.Stoof 1 ajuin in olijfolie voeg gehakt toe en bak dit goudbruin. Voeg dan tomatenpuree toe, goed mengen.Stoof andere ajuin samen met paprika, voeg dan gezeefde tomaten toe, meng dan gehakt onder saus.Verwarm de oven voor op 170C°. Neem een ovenschotel leg onderaan een laag aubergine dan een laag gehakt dan geraspte kaas.Herhaal dit tot ovenschotel vol is. Eindig met een laag kaas. Zet dan gedurende ongeveer 20min in oven.Dien op met rijst of gebakken aardappelen en tzatziki.Smakelijk!
Veerle Verbrug