Mosterdtartaar

17 30 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 150 g steak
  • 1 el Amora Mosterd van Dijon + extra om te garneren
  • 1 mespuntje kerriepoeder
  • 1 tl fijngehakte ui
  • 1 tl fijngehakte kappertjes
  • 1 tl fijngehakte verse kervel
  • 1 tl fijngehakte verse basilicum
  • 1 eidooier
  • zout
  • peper
  1. Snijd de steak met een vlijmscherp mes in flinterdunne plakjes. Snijd de plakjes in fijne reepjes en de reepjes vervolgens in kleine stukjes. Meng ze met de gehakte ui, kappertjes en kruiden en breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Zet het mengsel 10 minuten koel weg om de smaken te laten intrekken.
  2. Vorm van het vlees een tartaartje, met de hand of met een bakring. Leg voorzichtig de eidooier erop en garneer met een theelepeltje mosterd. Serveer direct.
Amora
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht