MOSTERDSOEP MET SPEKJES

0 0 5 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 800 ml water
  • 200 ml kookroom
  • 1 groenteboullionblokje
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 prei
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel maizena
  1. Verhit de boter en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Schenk water en kookroom erbij. Voeg boullion toe. Breng geheel aan de kook.
  2. Bak de spekblokjes krokant en gaar in ca. 8 minuten.
  3. Roer de mosterd en de prei door de soep en kook ca. 4 minuten op laag vuur mee. Meng in een kommetje wat water en maizena en roer door de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Marloes2004
Meer inspiratie

BelgischSoepVoorgerecht