Mosterdroom aardappelschijfjes uit de oven

11 40 4 5
Aantal personen:
  • 1 pond vastkokende aardappelen( Nicola)
  • 1 dl kookroom
  • 1 opgehoopte el demi crème fraîche
  • 1 1/2 el platte peterselie gesnipperd
  • 1 1/2 el bieslook gesnipperd
  • versgemalen peper en zout naar smaak
  • 1 el mosterd
  1. Hoewel ik niet zo'n "Mosterd Man " bezit , heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de aardappeltjes op deze manier met mosterd dus.... bereid.
  2. En.... hoera ze vielen in de smaak en de ovenschotel raakte geheel leeg. De lichte mosterdsmaak met de zachtheid van de room is in prima evenwicht.
  3. Neem voor 2 personen 500 gram aardappelen, schil en was ze en snij ze in plakken van ca 1 cm.
  4. Kook ze zo'n 6 minuten voor en laat ze dan goed uitlekken.
  5. Maak ondertussen het mosterdroom sausje. Roer de crème fraîche met de room, kruiden, mosterd en peper en zout goed door elkaar.
  6. Schep het sausje voorzichtig door de aardappelen en leg ze in een ovenschaal. De oven was natuurlijk al op een temperatuur van 190 graden en laat ze 40 min bakken, totdat ze mooi bruin zijn.
  7. We aten de aardappeltjes met een op de huid gebakken
  8. moot zalm en roerbak spinazie.Deze aardappeltjes laten zich ook goed smaken bij een karbonaadje.
  9. Eigen recept en foto
Love to Cook