mosseltjes met knapperige groentjes in bladerdeed korstje volgens recept van 'de kelle')

17 40 2 5
Aantal personen:
  • mosselen
  • spinazie
  • bladerdeeg
  • prei
  • wortel
  • selder
  • saffraan
  • ricard
  • visfumet
  1. gaar de mosseltjes. kook het sap daarvan in met visfumet en voeg saffraan toe. houd wel een beetje sap opzij. voeg dan scheut ricard toe en laat inkoken met de room. (je kunt dit vooraf doen en pas op het laatst met de room opkoken)
  2. blancheer de spinazie, laat schrikken onder koud water. nijp het water er uit en cutter fijn met het afgekoelde mosselsap. voeg dit bij de afgekoelde soep. peperen en zouten.
  3. snijd een fijne julienne van de groentjes en stoof die beetgaar aan in olijfolie.
  4. schik de mosseltjes en groentjes in een klein soepkommetje.
  5. rol de bladerdeeg uit. strijk de boorden van de soepkommetjes in met eigeel. leg de bladerdeeg over de kommetjes. strijk ook de bovenkant in met eigeel.
  6. gaar 10 minuten n warme oven en dien op!
luc ameloot