Mosseltjes met een duxelles van champignons geserveerd met Granny Smith en een lichte currysaus

7 30 0 5
Aantal personen:
  1. Mosseltjes met een duxelles van champignons geserveerd met Granny Smith en een lichte currysaus
  2. Aantal personen/Commentaar: 4
  3. Ingrediënten: 1/2 kg Bouchot mosselen
  4. mosselgroentjes
  5. 125 g champignons
  6. een sjalotje
  7. 4 lasagneblaadjes
  8. boter
  9. room
  10. Bereiding: Kook de mosselen met groentjes volgens de klassieke wijze. Haal ze uit de schelp en bewaar ze in het kookvocht. Snijd de champignons in brunoise, kleine stukjes, en stoof aan in echte boter met een sjalotje.
  11. Kook ondertussen 4 lasagneblaadjes en bewaar in koud water. Druk rondjes uit blaadjes en ingeboter de ringen in. Vul afwisselend met een lasagneblaadje, mosseltjes, blaadje lasagne, champignons, blaadje lasagne en eindigen met mosseltjes. Alles nog 10 min in de oven onder zilverpapier op 180°C.
  12. Kook het kookvocht van de mosseltjes in tot halve hoeveelheid en mix samen met een klontje boter en een scheutje room tot een gladde saus.
  13. De ringen op een diep bord dresseren en de saus errond naperen. Vergeet de ringen niet te verwijderen alvorens de saus aan te brengen.
dorisgielen