Mosselsoepje

2 45 0 5
Aantal personen:
  • Mosselen
  • 1 kg Mosselen
  • 1 Ui
  • 2 takjes Selder
  • 100 ml Witte Wijn
  • Tijm
  • Peper
  • Peterseliestengels
  • SOEP
  • 2 takjes Bleekselder
  • 1 Ui
  • 2 Wortelen
  • 1 Prei
  • 1 l Visbouillon
  • Olijfolie
  • Pezo
  • Saffraan
  • Bieslook
  1. Mosselen bereiden met de opgegeven benodigdheden.
  2. De mosselen uit de schelp halen (enkele overhouden voor garnituur). Mosselvocht zeven.
  3. Groenten voor soep in brunoise snijden, aanstoven in olijfolie.
  4. Blussen met mosselvocht en visbouillon.
  5. Saffraan toevoegen . Laten doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Op smaak brengen.
  6. Over warme borden verdelen , mosseltjes toevoegen en versieren met mosselen in schelp en bieslook.
Mieke 100