Mosselsoepje geparfumeerd met saffraan

11 20 0 5
Aantal personen:
  • 3 stengels bleekselder (in stukjes)
  • 2 gr saffraandraadjes
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 teentje look (gesnipperd)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 kg mosselen
  • 400 ml visfond
  • room
  • peper & zeezout (molen)
  • olijfolie
  • bindmiddel
  • plukjes kervel
  1. Was de mosselen grondig en doe ze in een pot met de wijn, dek af en breng aan de kook gedurende 7 à 8 minuten, schud halverwege de kooktijd de mosselen eens op. Hou enkele mooie schelpen opzij en haal de overige mosselen uit hun schelp. Zeef het mosselvocht en hou bij, vul bij met wijn tot 4 dl. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en stoof hierin de selder en de look. Kruid met tijm en voeg er de visfond, het mosselvocht en de saffraan aan toe, breng aan de kook. Pureer de soep, kruid met pezo en dik in met wat blanke sausbinder. Doe er de mosselen in en werk af met room. Serveer in diepe warme borden en versier met plukjes kervel en met de apart gehouden schelpen met mosselen.
Victor S.