mosselen op z'n catalaans

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 kg mosselen
  • 1 kg tomaat
  • 2 grote uien
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 80 gr tomatetnpuree
  • 500 ml droge witte wijn
  • 6 el olijfolie
  • zout en peper
  1. pel en snipper de ui,
  2. pel en ontpit de tomaat, snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. hak de peterselie fijn
  4. stoof de uien en de peterselie aan in de olijfolie.
  5. voeg de tomaatblokjes en de puree toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. zet de pan op een zacht vuurtje en laat 15 min stoven.
  7. blus met witte wijn en voeg de mosselen toe.
  8. zet het deksel op de pan en laat op een hoog vuur openkoken.
  9. schud de mosselen regelmatig op
  10. smakelijk
pauleke