Mosselen op Provençaalse wijze

14 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 kg mosselen
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 3 takjes basilicum
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 kl olijfolie
  • peper uit de molen, zout
  1. Maak de mosselen goed schoon.
  2. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken.
  3. Pel de teentjes look en de ui en hak ze fijn.
  4. Verhit 4 tl olie in 4 mosselpotten en verdeel er de uien over. Stoof ze 5 minuten en doe er dan de look, de tomaten, de tijm en de rozemarijn bij. Strooi er een weinig peper en zout over en roer alles goed dooreen. Laat een 5 tal minuten pruttelen op een zacht vuur.
  5. Verdeel de mosselen over de potten en draai het vuur goed hoog, kruiden met peper. Leg het deksel op de potten en laat een 10tal minuten koken tot alle mosselen opengaan. Schud de potten af en toe stevig op. Maak intussen het basilicum schoon en hak de blaadjes fijn. Doe die aan het eind van de kooktijd bij de mosselen en roer goed.
  6. Verwijder tijm en rozemarijn uit het kookvocht.
  7. Strooi er blaadjes peterselie over en dien meteen op.
  8. Lekker met zelfgemaakte frietjes en mayonaise
Victor S.