Mosselen met venkel

7 30 5 5
Aantal personen:
  • 4 kg mosselen
  • solo, bakken & braden
  • 1 grote ui
  • 1 grote venkelknol
  • 2 el pastis
  • 2 eierdooiers
  • 2 dl room
  • 1 el dragonblaadjes, gesnipperd
  • 1 el gehakt bieslook
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 citroen
  • peper&zout (pezo)
  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder de baard.
  2. Snij de ui en de venkel in stukjes.
  3. Fruit ze even in wat solo en blus met de pastis.
  4. Doe er de mosselen bij, zet het deksel op de pan en zet op een middelmatig vuur tot alle mosselen open zijn.
  5. Schep de mosselen uit de pan en hou warm.
  6. Laat het kookvocht met de groenten tot 2/3 inkoken, doe er dan de room bij en laat even doorkoken.
  7. Roer er van het vuur af, de dragon en de eierdooiers door, breng op smaak met pezo en citroensap.
  8. Doe er de mosselen weer bij en schud op om de saus met de mosselen te mengen.
  9. Bestrooi met peterselie en bieslook.
  10. Serveer de mosselen met vers stokbrood.
Victor S.