Mosselen met venkel en citroen

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 kg mosselen
  • 2 venkelknollen met loof
  • 1 witte ui
  • 1.5 dl lichte room
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 cl witte wijn
  • 1 kl geraspte schil van een bio-citroen
  • sap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper van de molen
  1. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in heel fijne plakjes.
  2. Snijd de ui in fijne ringen en hak de knoflook fijn. Stoof de uiringen, knoflook en de venkel kort aan in de olijfolie.
  3. Veog de mosselen toe en blus met de witte wijn en de room, zet het deksel op de pot en laat de mosselen even gaarstomen.
  4. Schud de mosselen goed op en laat ze nog even verder stomen. Draai flink wat peper op de mosselen en voeg de geraspte citroenschil toe.
  5. Verdeel de mosselen en de room over de borden en sprenkel er nog wat citroensap over.
stey