Mosselen met aromaten en witte wijn

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 13 kg mossel
  • 0,200 kg sjalot
  • 1 kg ui
  • 0,500 kg groene selder
  • 0,100 kg boter
  • 0,500 l witte wijn
  • 0,050 kg peterselie
  • Kruidenboeket
  • Peper
  1. Ui en sjalot halveren en snipperen, selder in kleine stukjes verdelen.
  2. Groenten aanstoven in boter zonder te kleuren, onder deksel.
  3. De uitgelekte mosselen toevoegen, een kookpot max. voor 2/3 vullen.
  4. Kruiden met peper.
  5. Kruidenboeket toevoegen.
  6. Bevochtigen met witte wijn.
  7. Op een hoog vuur, onder deksel, garen, regelmatig opschudden.
  8. Peterselie grofhakken.
  9. Kruidenboeket verwijderen.
  10. De mosselen in zuivere, warme mosselpan overgieten.
  11. Met peterselie bestrooien.
Breggie