Mosselen in witte wijn en look

26 15 4 5
Aantal personen:
  • 2 kg mosselen
  • 50 cl witte droge wijn
  • 2 spaanse ajuinen (in ringetjes)
  • 6 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 stengels prei (in stukjes)
  • 4 stengles selder (in stukjes)
  • peper
  • olijfolie
  1. Spoel de mosselen een keer of 3 in koud water.
  2. Neem 2 mosselpotten en fruit in elke pot de groenten aan in wat olijfolie.
  3. Blus met 25 cl witte wijn per pot.
  4. Voeg 1 Kg mosselen toe in elke pot en zet alles wat door elkaar.
  5. Voeg de geperste look toe en kruid stevig met peper.
  6. Breng aan de kook en laat met afgesloten deksel een minuutje of 6 pruttelen.
  7. Opdienen in de mosselpot.
Debbie J.