Mosselen in Chinese "blackbean" saus

3 10 5 5
Aantal personen:
  • 2 kilo mosselen, gewassen
  • 2 teentjes knoflook , gesneden
  • 4 bosuitjes/ 1 dunne prei, gesneden
  • 1 Spaanse peper, gesneden
  • 1 stukje gember ( ± 2 cm) , geraspt
  • 1 eetlepel Chinese zwarte bonensaus of 2 eetlepels gedroogde en geweekte gefermenteerde zwarte sojaboontjes
  • 1 flinke scheut Chinese kookwijn( Shaoxing) of medium sherry
  • 1 scheutje olie voor de wok
  1. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak op hoog vuur heel kort alle groenten. Voeg al omscheppend zwartebonensaus toe en vervolgens de mosselen . Blijf omscheppen tot alle mosselen in aanraking zijn geweest met de smaakmakers. Voeg nu wat kookwijn toe en doe het deksel op de wok, laat aan de kook komen . Af en toe omscheppen totdat alle schelpen geopend zijn.
  2. serveren met rijst . Tip: een beetje van het kookvocht over de rijst is zalig.
Loetje123