Mosselen gestoofd in rode pepers & paprikasaus met ciabatta

26 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 winterwortelen
  • 2 takjes basilicum
  • 3 el citroensap
  • 2 tl honing
  • zout, peper
  • 4 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 2 kg verse panklare mosselen in de schelp
  • 200 g grove soepgroenten of mosselgroenten
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Tomaat & Basilicum
  • 1 ciabattabrood
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en schaaf ze in lange dunne ‘linten’ of snijd ze in dunne plakken. Haal de basilicumblaadjes van de stelen. Hak de stelen fijn en meng ze met het citroensap, de honing, een snuifje zout, een snuifje peper en de olie. Meng de dressing met de “wortellinten” en laat ze tenminste 10 min. trekken. Roer af en toe om. Doe de mosselen met de groenten en de pastasaus in een diepe pan (verwijder kapotte schelpen en schelpen die wijd openstaan). Breng aan de kook en laat de mosselen met het deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Roer 2 x om. Leg het brood ondertussen in de hete oven en laat het gedurende ca. 5 min. lekker warm en knapperig worden. Schep de mosselen in 2 diepe borden. Verdeel de salade over 2 kleine borden en strooi de blaadjes basilicum erover. Serveer het brood er apart bij.
Solo