Mosselen en papillotte

73 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1200 g mosselen
  • 1 prei (alleen het wit)
  • 0.25 winterwortel
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 4 schijfjes citroen
  • grof zeezout
  • vers gemalen peper
  • 4 ronde stukken bakpapier
  • 1 eiwit
  • 1 flesje ravigotesaus
  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Was de mosselen schoon onder de kraan en haal dichte en kapotte exemplaren eruit. Verwijder eventuele baarden en andere ongerechtigheden. Snijd de prei en de wortel in reepjes.
  3. Verdeel de mosselen over de stukken bakpapier. Strooi er wat prei, wortel en peterselie overheen. Leg er een schijfje citroen bij en kruid het met zout en peper.
  4. Bestrijk de rand van het papier met eiwit. Klap het papier voorzichtig dubbel zodat een halve cirkel ontstaat en vouw de randen stukje voor stukje dicht. Leg de pakketjes 10 minuten in de oven.
  5. Maak het papier pas open aan tafel. Serveer met de ravigotesaus.
Solo