Mosselen à la marseillaise

480 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg mosselen
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 stevige tomaten
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 teentjes look
  • 1 handvol paneermeel
  • zout en peper van de molen
  1. Kook de mosselen op een hoog vuur in de witte wijn.
  2. Haal de mosselen uit de pot zodra ze opengaan en verwijder de bovenste schelpen.
  3. Bewaar het kookvocht.
  4. Schik de onderste schelphelften met de mosselen in een ovenschaal.
  5. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  6. Smelt in een kookpot 3 el Solo Vloeibaar en voeg de fijngehakte ui toe.
  7. Fruit de ui gedurende 5 minuten zonder hem te laten kleuren.
  8. Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote stukken en doe die in de pot.
  9. Overgiet met het kookvocht van de mosselen en laat voor één derde indikken.
  10. Proef en breng verder op smaak.
  11. Giet deze saus met een lepel over de mosselen.
  12. Maak een persillade: hak de peterselie fijn en meng met de geplette knoflookteentjes.
  13. Breng verder op smaak met peper en zout, en meng het paneermeel erdoorheen.
  14. Bestrooi elke mossel met de persillade en overgiet met de olijfolie.
  15. Laat de mosselen gedurende 10 minuten een goudbruin kleurtje krijgen in de oven.
Solo