mosselcreme

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr mosselen
  • 1 stuk wortel
  • 1 stuk ajuin
  • 1 stuk look
  • 2 bosjes kervel
  • 30 gr parmezaan
  • 2 eeetlepels bloem
  • 1 klontje solo
  1. spoel de mosselen in ruim water, snij de wortel en de ui fijn en plet 1 teentje verse look..
  2. smelt wat solo in de mosselpot en stoof deze groeten even aan, daarna de mosselen er bij, opschudden en na 5 minuten klaar, giet alles in een zift en vang het vocht op. haal het vlees uit de mossel.
  3. maak een roux, smelt wat solo en 2el bloem toevoegen, met de spatel inkloppen, beetje bij beetje het mossel kookvocht bijvoegen, roeren tot gladde massa. beetje van de kookgroenten toevoegen en de gehakte kervel, doorroeren en dan de kaas toeveogen, weer even doorroeren, proeven en afsmaken. (pezo)
  4. een 6-tal mosselen per glaasje, daarover de creme gieten.
  5. mag straks voor opdienen even onder de gril, of even in de microgolf om op te warmen, niet te lang, gewoon warmen is voldoende, frisse witte wijn serveren. geniet en groet, Alain
Alain G