Mossel-currysoepje met basilicumroom

36 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg mosselen
  • 6 uien
  • 2 selders
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 3 teentjes look
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 scheutje pastis
  • curry poeder
  • kurkuma
  • 1 bosje basilicum
  • 6 dl room
  1. Snij 3 uien en 1 selder in grove stukken en stoof ze aan.
  2. Voeg de gewassen mosselen toe en stoof ze mee met de ui en de selder doe de tijm en de laurier erbij.Kruit met p+z bevochtig met wat water en de wijn.
  3. Dan de mosselen als ze klaar zijn afgieten en voght houden.
  4. snij opnieuw 3 uien en 1 selder en delook in grove stukken en stoof ze aan, flambeer met de pastis en voeg het mosselvocht toe +/- 1/2 liter. Kruid met p+z curry en kurkuma.
  5. Kook desoep tot de groenten gaar zijn ,mix de soep en doe ze door een zeef .
  6. Laat ze nog eens opkoken en zet ze van het vuur en doe de room erbij.
  7. Kook de basliicum in gezouten water en giet ze dan af, klop de room half op en mix er de
  8. basilicum door. Doe in kleine glaasjes 2 mossels dan de soep en werk af met de room
christobal