Mongools rund met tuinboontjes

30 140 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 400 g biefstuk of ossenhaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 koffielepels gehakte gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 koffielepel Maïzena
  • 3 koffielepels sesamzaad
  • 1.5 kg verse tuinbonen
  • 2 uien
  • 4 eetlepels Solo vloeibaar
  1. Snij het vlees in dunne reepjes.
  2. Vermeng de knoflook, de gember, de sojasaus, de sherry, 2 eetlepels de Solo en de Maïzena.
  3. Doe de reepjes rund erbij en laat het vlees er 2 uur in marineren.
  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin en hou ze apart.
  5. Maak de tuinbonen schoon en kook ze 5 minuten in gezouten water.
  6. Laat de boontjes afkoelen en duw ze uit het witte velletje.
  7. Snij de uien in ringen en halveer die.
  8. Zet een wok op het vuur met een eetlepel Solo tot die goed heet is.
  9. Bak hierin 2 minuten de ui en de tuinboontjes op hoog vuur. Leg op een bord en houd warm.
  10. Verhit de andere eetlepel Solo.
  11. Bak daarin de reepjes vlees ongeveer 1 of 2 minuten, ook op hoog vuur.
  12. Schik het vlees op de boontjes .
  13. Bestrooi met sesamzaad.
Solo