Mokkacake

5 50 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr Solo Patiserie boter
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 250 gr fijne witte suiker
  • 4 grote eieren
  • Snuifje zout
  • mokkadruppels
  • 250 gr Mascarpone
  • 150 ml opgeklopte slagroom
  • 250 gr bloemsuiker
  • 2 eetlepels hete koffie
  • 1 zakje Latte Macchiato oploskoffie
  • 2 zakjes vanillesuiker
  1. Meng boter en eieren zeer goed. Voeg de suiker en zout toe en meng. Voeg de gezeefde bloem toe en meng. Voeg de oploskoffiepoeder toe en een paar extra druppels mokka. Meng ongeveer 5 minuten.
  2. Doe het deeg in een beboterde, bebloemde vorm van ongeveer 24 cm doorsnede en bak hem op 175 °C gedurende 40 minuten. Prik de cake om te zien of er nog deeg aan hangt. Laat de cake afkoelen en snij hem dan doormidden.
  3. Klop de slagroom medium stijf en meng met de Mascarpone en enkele druppels mokka en 2 zakjes vanillesuiker. Smeer dit mengsel op de onderste helft van de cake en dek de cake toe met het bovendeel.
  4. Maak glazuur van de bloemsuiker met de hete koffie en voeg er enkele druppels mokka bij. Smeer over de cake en versier eventueel na het afkoelen met chocoladeschaafsel.
Greet Van Calster
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht