Mokka-mascarponcrème

15 90 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr gezoete gecondenseerde melk
  • 5-6 el koude sterke koffie
  • 100 gr amarettine of bitterkoekjes
  • 2 el koffielikeur
  • 1 tl bruine suiker
  1. - roer de mascarpone en de gecondenseerde melk tot een glad mengsel, verbrokkel de bitterkoekjes, maar leg er een paar voor de garnering apart
  2. - verdeel de helft van de verbrokkelde bitterkoekjes in de 4 bakvormpjes (ca 150 ml inhoud)
  3. - meng de koude koffie en de koffielikeur
  4. - besprenkelde de bitterkoekjes met de helft van het koffielikeurmengsel, verdeel dan de helft van de mascarponecrème erover
  5. - doe de rest van de verbrokkelde bitterkoekjes op de mascarponecrème en besprenkel ze met de rest van het koffielikeurmengsel
  6. - strijk tot slot de rest van de mascarpone crème eroverheen
  7. - zet de vormpjes ca 1 uur in de koelkast
  8. - garneer de desserts met de overgebleven bitterkoekjes en bestrooi ze met de bruine suiker
Lydievr