Moeulleux au Chocolat

554 30 4 5
Aantal personen:
  • 100 gram Pure chocolade (fondant/80% cacao)
  • 100 gram Echte boter
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 100 gram Witte suiker
  • 50 gram Bloem
  1. Smelt de boter (in de microgolf of au bain marie)
  2. Smet de chocolade (in de microgolf of au bain marie)
  3. Klop de eieren en de 2 eierdooiers even los in een kom
  4. Voeg er de suiker bij en klop tot een luchtige massa (zodat je geen suiker meer ziet en de eieren lichter van kleur worden).
  5. Meng de bloem onder de massa
  6. Spatel de gesmolten chocolade en boter onder de massa en blijf roeren tot alles een mooi geheel vormt
  7. Zet je beslag in de koelkast, zodat het kan opstijven (een aantal uur)
  8. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  9. Boter je potjes en en bestrooi ze ook met wat bloem
  10. Doe het beslag in je potjes en zet ze in de oven
  11. Laat de gebakjes 8 tot 10 minuten bakken op 210 graden. (TIP: Als de bovenkant precies een korstje heeft en wat open barst, dan is de moelleux perfect gebakken!)
LadyChef007