Moelleux van zwarte chocolade

80 10 3 5
Aantal personen:
  • 100 g Zwarte chocolade
  • 2 hele Eieren
  • 2 Eierdooiers
  • 50 g Bloem
  • 100 g bloemsuiker
  • 100 g Halfgezouten boter + extra om in te vetten
  1. Verwarm de oven op 210°C.
  2. Smelt de boter en chocolade au-bain-marie in een kookpan.
  3. Klop in een beslagkom de twee hele eieren en de eierdooiers op.
  4. Voeg dan de gezeefde bloem toe en klop stevig op.
  5. Schep de poedersuiker door het mengsel.
  6. Voeg daarna het mengsel van gesmolten chocolade en boter toe en roer dit tot een glad beslag.
  7. Vet 6 bakvormpjes in en vul ze met het beslag.
  8. Bak 8 min voor moelleux met een lopend hart of bak ze 10 min voor moelleux met een smeuïg hart.
  9. Haal ze daarna uit de oven en haal ze meteen uit de vormpjes.
IrisMoyson