Moelleux van chocolade

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 200 gram Pure chocolade
  • 220 gram Boter
  • 4 Volledige Eieren
  • 4 Eierdooiers
  • 200 gram Suiker
  • 100 gram Gezeefde bloem
  • Vanile ijs
  • Vers rood fruit
  1. 200g Belgische pure chocolade 220g boter
  2. Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur.
  3. 4 volledige eieren 4 eierdooiers 200g suiker
  4. Meng de volledige eieren en de dooiers van de overgebleven eieren met de suiker. Klop het mengsel los met de garde.
  5. 100g gezeefde patisseriebloem
  6. Zeef de bloem erbovenop en klop met de garde tot je een glad, klontervrij beslag krijgt.
  7. Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij het beslag.
  8. Giet het moelleuxbeslag in een spuitzak. Laat het een paar uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
  9. Warm de oven voor tot 210°C. Hou de bakplaat apart. Bak de moelleux vlak voor het serveren.
  10. Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens bloem over. Dankzij dit beschermlaagje kan je de gebakjes later makkelijk losmaken.
  11. Plaats de ringen op de bakplaat, bij voorkeur op een vel bakpapier of een bakmatje.
  12. Snij de top van de spuitzak (en gooi het stukje plastic meteen weg). Spuit porties beslag in de vormpjes. Vul elke ring voor 2/3 met het chocoladebeslag. Het gebak zal rijzen in de oven.
  13. Bak de moelleux 8 (tot max. 10) minuten in de oven op 210 °C. (de baktijd hangt af van het type oven)
  14. Plaats de ring met de moelleux in het midden van het bord en schuif de metalen ring eraf. Zit het gebakje te vast? Gebruik een aardappelmesje om het gebak voorzichtig los te snijden. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!
  15. vanille-ijsvers rood fruit
  16. Serveer de warme moelleux met een bol vanille-ijs en/of een beetje vers rood fruit.
Jessica2511
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht