Moelleux met banaan en een chocoladen hartje

6 45 5 5
Aantal personen:
  • 50 gr boter
  • 90 gr zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 rijpe banaan
  • 1 snuifje zout
  • 6 blokjes pure chocolade
  1. Smelt de boter.
  2. Klop het ei los met de suiker en de vanillesuiker.
  3. Zeef de bloem erbij en roer goed.
  4. Voeg het zout toe en meg.
  5. Giet de gesmolten boter erbij en roer goed.
  6. pel de banaan en prak ze fijn.
  7. Voeg de banaan bij het beslag en roer goed.
  8. Verdeel het beslag over zes individuele vormpjes. Vergeet de vormpjes niet in te smeren met boter. Bij het gebruik van siliconen of papieren vormpjes is dit niet nodig.
  9. Duw in elk beslag een stukje pure chocolade tot het net niet meer zichtbaar is.
  10. Verwarm de oven voor op 180°C.
  11. Zet de vormpjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  12. Laat de moelleux even afkoelen voor het serveren.
  13. Smakelijk
niknak