MOELLEUX DIE ALTIJD LUKT!

26 30 2 5
Aantal personen:
  • 50 gram Solo Patisserie
  • 50 gram Pure chocolade (ik gebruike 72% cacao)
  • 70 gram Poedersuiker
  • 25 gram Bloem
  • 2 Eieren
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smeer je bakvormpjes goed in met wat Solo zodat de moelleux makkelijk uit hun vorm kunnen komen na het bakken.
  3. Doe de 50 gram Solo en de chocolade in een kom en zet voor 30 seconden in de microgolf. Roer goed door en zet er opnieuw in tot alles gesmolten is.
  4. Scheid 1 ei en bewaar enkel het eigeel.
  5. Voeg het ei, eigeel en de poedersuiker toe en mix goed door elkaar.
  6. Schep de bloem onder het mengsel tot net helemaal opgenomen.
  7. Verdeel het deeg over de twee vormpjes.
  8. Bak voor 13 minuten in het midden van de oven. Hou je timer in de gaten! Het kan zijn dat het deeg vanboven nog wat lopend lijkt, dat is normaal.
  9. Haal de vormpjes uit de oven en draai ze om op een presenteer-bordje en serveer meteen (eventueel met wat fruit of een bolletje ijs).
Kokerellen.be
Meer inspiratie

BelgischChocoladeNagerecht