Moëlleux au chocolat

0 90 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 50 gram gezeefde patisseriebloem
  • 4 eieren
  1. 1) meng 2 hele eieren en 2 eidooiers met de suiker
  2. 2) doe de bloem in een kom en meng met het suiker-eiermengsel tot een homogene massa
  3. 3) smelt de boter en voeg toe aan het mengsel
  4. 4) smelt ook de boter en voeg die ook toe aan het mengsel
  5. 5) doe het geheel in een spuitzak en laat enkele uren (best een nachtje) opstijven
  6. 6) verwarm de oven voor op 200°
  7. 7) beboter en bebloem de metalen serveerringen en spuit in elk ringetje ongeveer evenveel mengsel
  8. 8) bak de moëlleux zo'n 8-10 minuten
  9. 9) warm serveren
Marjolein D'hooge
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtWinter