Moelleux 2

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 20 g patisseriebloem
  • 125 g chocolade
  • 125 g boter
  • 1 eidooier
  • 60 g fijne suiker
  • vetstof & bloem vr de vormpjes
  1. - Klop de volledige eieren, de dooier en de suiker tot een witte massa.
  2. - Laat de chocolade en de boter smelten en roer dit mooi glad.
  3. - Meng vervolgens het eimengsel hieronder en roer opnieuw glad.
  4. - Voeg er de gezeefde bloem aan toe en roer dit met een spatel luchtig en goed om tot de bloem volledig opgenomen is.
  5. - Neem 6 ovenschaaltjes (type ramequin) of siliconen muffinvormpjes met 6 uitsparingen en vet de bodem en wanden ervan in met boter en bestuif met bloem.
  6. - Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes.
  7. - Bak de moelleux gedurende 8 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  8. - Serveer meteen.
  9. - Heerlijk met frambozensorbet of - coulis of met verse frambozen.
  10. TIPS:
  11. Bak de moelleux in siliconen muffinvormpjes. Van zodra u merkt dat de moelleux bovenaan dichtgebakken is, is hij goed. Blijf dus bij de oven staan. Neem de moelleux uit de oven, wacht 2 minuten en dan kan je hem makkelijk uit de vorm halen.
caroline.tan