Moederdag tuin

2 360 0 5
Aantal personen:
  • BLOEMEN
  • 200 gr koude boter
  • 300 gr patisserie bloem
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 6 druppels amandelessence
  • extra bloem om deeg uit te rollen
  • BLOEMPOT
  • 125 gr pure chocolade
  • 175 gr zachte roomboter
  • 400 gr kristalsuiker
  • 125 gr patisserie bloem
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokjes
  • AFWERKING
  • chocolade melts
  1. BENODIGDHEDEN: keukenweegschaal - versheidsfolie - bakpapier- bakplaten-terracottabloempot (liefst nieuw) - satéstokjes- garde – lepel - houten lepel-mengkommen - mes - deegroller – koekvormen (hartvormig)-decoratiepen-papier-lint
  2. BEREIDING van de BLOEMEN Verwarm oven voor op 170°C
  3. Meng de bloem, suiker en een mespunt zout in een grote mengkom. Voeg de koude boter toe en snijd deze in stukjes. Je kan naar eigen smaak enkele druppels amandel essence toevoegen.
  4. Meng met koude handen de ingrediënten tot een glad deeg. Rol een bol van je deeg en wikkel deze in versheidsfolie. Plaats deze in de koelkast voor een minimum een halfuur.
  5. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak. Gebruik hartvormige koekjes uitstekers om koekjes uit het deeg te snijden. Leg de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er telkens 4 à 6 harten met hun punten bij elkaar zodat ze een bloem vormen. Druk in het midden zacht een satéstokje of iets gelijkaardigs en bedek met een stukje overgebleven deeg. Plaats deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. (tot ze goudbruin worden)
  6. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen voor 20 minuten. Wees voorzichtig, ze zijn nog steeds erg breekbaar wanneer ze warm zijn. Doordat ik wat tijd te kort had heb ik de koekjes in de vriezer gestoken voor 10 minuten zodat ze sneller afkoelden. Laat de oven aan staan voor de brownie.
  7. Wanneer volledig afgekoeld en gehard kan je met de chocolade melts en decoratie pen meer kleur geven aan de bloemen.
  8. BLOEMPOT BROWNIE: Smelt de boter au bain marie door een grote pot met water te vullen en een kleinere hier in te zetten. Zet op een laag vuurtje zodat boter traag kan smelten. Voeg de chocolade toe door deze in stukken te breken boven de pot. Roer met een houtenlepel zodat chocolade niet kan verbranden. Als de chocolade gesmolten is, zet je de pot van het vuur.
  9. Voeg de suiker toe aan de chocoladeboter. Snijd het vanillestokje open en voeg de zaadjes toe aan de chocoladeboter. Meng alles goed door elkaar.
  10. Klop één voor één de eieren bij het beslag. Persoonlijk klop ik de eieren eerst elk apart en voeg deze dan toe tot het mengsel. Spatel rustig de bloem door het mengsel. Meng tot één geheel.
  11. Zorg voor een bakpapier voor de bodem van je terracottabloempot en vul deze met het beslag. Plaats deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Check na 25 minuten, de vorm is hoger en dikker dus bij mij duurde het proces iets langer.
  12. Laat hem afkoelen, ook deze heb ik in de ijskast geplaatst om sneller af te koelen. Wanneer afgekoeld kan je het topje afsnijden en verkruimelen zodat je het effect van aarde krijgt.
  13. AFWERKING: Met het lint en papier kan je de bloemen afmaken. Laat je creativiteit de vrije loop.
  14. TIP: Je kan ipv papier ook gebruik maken van fondant. Wanneer het satéstokje loskomt kan je gebruik maken van choco om deze er als het ware terug aan te plakken en bedekken met fondant of marsepein.
Bumble Bie