Video afspelen

Moderne waterzooi

1927 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 2 el Solo Bakken en Braden
  • kipkruiden
  • Groenten
  • 4 jonge worteltjes
  • 2 selderstengels
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 handvol broccoliroosjes
  • zout
  • 12 middelgrote vastkokende aardappelen
  • Saus
  • 50 ml light room
  • 500 ml kippenbouillon
  • peper en zout
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje verse tijm
  • 2 busseltjes waterkers
  • 1 potje zure room
  1. Spoel de kipfilets onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  2. Kruid de kip met de kipkruiden. Laat een eetlepel Solo heet worden in een pan en bak de kipfilets kort aan tot ze rondom goudbruin zien.
  3. Was de groenten en snijd de wortels, de selder, de prei en de ui in julienne. Stoof ze langzaam in een diepe pan met een eetlepel Solo.
  4. Kook de broccoliroosjes zeer kort in gezouten water en laat ze schrikken in koud water.
  5. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
  6. Maak de saus. Kruid de kippenbouillon stevig met peper en zout en laat een kwartiertje inkoken met laurier en tijm.
  7. Haal het laurierblaadje en het takje tijm uit de bouillon. Hou 4 mooie takjes waterkers opzij. Mix de rest van de gewassen waterkers onder de saus, samen met de light room en de zure room.
  8. Presentatie: leg twee eetlepels juliennegroenten in een diep bord en schep er de broccoli bij.
  9. Leg er de kipfilet bovenop en schik er de aardappelen bij. Schenk de saus er rijkelijk over.
  10. Versier met een frisgroen takje waterkers en dien op.
Solo