Miserable

6 60 5 5
Aantal personen:
  • 375 g gemalen amandelpoeder
  • 425 g suiker
  • 10 stuks eieren
  • 300 g eiwit
  • 80 g boter
  • 100 g tarwebloem
  1. - klop de amandelpoeder op met de eieren
  2. -vermeng hierdoor de gezeefde bloem en de gesmolten boter
  3. -verwarm de suiker in de oven (200°C)
  4. -klop de eiwitten op met de verwarmde suiker tot een stevig schuim
  5. -spatel dit opgeklopt eiwit onder het beslag
  6. -verdeel over twee bakplaatjes (40 X 30 cm hoogte 1 cm) die -bedekt zijn met bakpapier
  7. -afbakken op 200°C gedurende 20 minuten
  8. -laten afkoelen op de bakplaatjes
  9. -spuit met spuitzak spuitmondje 10 op een zijde van het beslag
  10. -bedek de crème met het tweede beslag, druk stevig aan en verwijder het bakpapier
  11. -smeer een dunne laag crème op het bovenvlak
  12. -bedek met gezeefde bloemsuiker en een deel cacaopoeder
  13. -versier met gebrande amandelen
Marc Van Masse