Minitortilla met aardappelen, chorizo, paprika en verse kruiden

330 60 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 2 uien
  • 100 g chorizo (eventueel gewoon spek)
  • 10 gedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 paprika’s (een rode en een gele)
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 0.5 bosje verse peterselie
  • een snuifje paprikapoeder
  1. Verwarm de oven voor op 200° C (T° 6-7).
  2. Pel de tomaten en de paprika’s. Pel de uien en snij in schijfjes. Bak de chorizo (of het spek) met de peterselie in een droge pan. Plaats de gebakken chorizo en peterselie in een diepe ovenschotel, die werd ingesmeerd met Solo.
  3. Laat in de nog warme pan wat Solo smelten en bak er de groenten gedurende 5 minuten in. Plaats de gebakken groenten boven de chorizo in de ovenschotel. Meng de eieren met de melk en resterende kruiden. Giet dit eiermengsel over de ovenschotel.
  4. Laat ongeveer een half uur bakken in de oven. Controleer of het gerecht klaar is door een inkeping te maken in het midden van de tortilla en te kijken of het nog vloeibaar is. Laat afkoelen voordat je serveert.
Solo
Meer inspiratie

EiHoofdgerecht