Minipizza's met rundercarpaccio en rucola

867 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 rollen pizzadeeg
  • 1 ui
  • Solo
  • 2 goed rijpe tomaten
  • koriander
  • 200 g rundercarpaccio
  • 12 cl Bertolli extra vergine
  • 120 g rucola
  • zout en peper
  1. Snij met behulp van een glas 16 minipizza's uit de vellen deeg.
  2. Hak de ui fijn en fruit hem in wat Solo.
  3. Schil de tomaten en ontpit ze. Snij ze in kleine blokjes, voeg die bij de ui en laat alles goed sudderen tot je een puree krijgt.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en schik daarop de kleine pizza's.
  6. Doe op elke pizza wat tomatenpuree, bestrooi met koriander en laat zo'n 6 à 7 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven (180 °C).
  7. Haal de pizza's uit de oven en leg op elke pizza een klein stukje carpaccio, een beetje olijfolie en één of twee blaadjes rucola.
  8. Kruid met zout en peper en dien onmiddellijk op.
Solo