Minipizza's met gehakt en tomaat

11 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 3 tomaten
  • 250 gr gehakt
  • 6 el olie
  • zout en peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el tomatenpuree
  • 225 gr + een beetje bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 125 gr magere kwark
  • 5 el melk
  • 75 gr goudse kaas (geraspt)
  • bakpapier
  1. - maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringen
  2. - was de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
  3. - verhit 1 el olie in een pan en rul het gehakt, breng op smaak met peper, zout en oregano
  4. - bak de tomatenpuree, de lente-uitjes en de tomaten kort mee, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen
  5. - meng 225 gr bloem en het bakpoeder, voeg de kwark, 5 el olie, de melk en een snufje zout toe en kneed alles tot een glad deeg
  6. - strooi wat bloem uit over een werkblad en vorm een rol van het deeg
  7. - snijd de rol in 8 stukken en maak hieruit kleine ronde pizzabodems
  8. - leg een stuk bakpapier op een bakblik en verdeel de pizzabodems hierover
  9. - verdeel de gehaktmassa over de pizzabodems, strooi de kaas hierover heen
  10. - bak de pizza's ca 15 min in een voorverwarmde oven van 175°C
Lydievr